Vochtige muren: bestrijdingsmethodes

Vochtige muren kunnen een erg vervelend probleem zijn in je woning. Ze kunnen zorgen voor schimmelvorming, ontwikkeling van slechte geuren en schade aan de woning. In dit artikel lees je dan ook enkele methoden om vocht in de muur te bestrijden en hoeveel ze kosten.

 

Mogelijkheden

Een eerste mogelijkheid om vochtige muren te bestrijden is de muren onderkappen. Hierbij wordt de woning stuk voor stuk opgeheven en er wordt een waterdichte vochtkeringslaag geplaatst. Dit is wel een heel erg drastische ingreep die voornamelijk wordt uitgevoerd bij grote renovatiewerken.

Ten tweede kan je de muren ook injecteren om opstijgend vocht te bestrijden. Er wordt dan via enkele gaten in de muur een gel aangebracht. Vervolgens worden de gaten in de muur weer gedicht met een niet-doorlatende gel.

muren injecteren

Een laatste optie is de muren en/of gevel impregneren. Hierbij wordt een vloeistof aangebracht die het indringen van vocht zal verhinderen. Deze vloeistof biedt ook een bescherming tegen lucht -en roetvervuiling.

 

Prijs vochtbestrijding

Voor het onderkappen van muren betaal je zo’n 100 tot 150 euro per lopende meter. Vaak heb je echter recht op premies, zodat de eindfactuur toch wat goedkoper uitvalt.

Het impregneren van de gevel kost gemiddeld 10 tot 15 euro per vierkante meter.

Voor het injecteren van muren betaal je ongeveer 60 euro per lopende meter als je het zelf doet. Als je het werk laat doen door een professional, beginnen de prijzen rond 100 euro per lopende meter.

vochtige muren

Comments are closed.